Yeni Çağın Madenciliği Uzay
  1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji

Yeni Çağın Madenciliği Uzay

0

Yeni Çağın Madenciliği Uzay

Bu yazıda sizinle Uzay Madenciliği hakkında bilgiler paylaşacağız.

İlk olarak Uzay Madenciliği nin temel amacından bahsedersek ; uzaydaki madenlerden cevher elde ederek Dünya’ya getirip Dünya ekonomisine bir kazanç sağlamak diyebiliriz.

Son dönemlerde ülkeler gözünü uzaydaki madenlere çevirmiştir. Çünkü dünyamızdaki kaynakların sonsuz olmadığı, bilim insanları tarafından kanıtlarıyla birlikte ortaya konmuştur.

Nüfusun artışı ve teknolojinin de gelişmesiyle yapılan araçlarda kullanılan madenlerin azalması söz konusudur. Bütün bunlar uzay madenciliğine yönelmenin sebepleri arasında yer almaktadır.

Uzay madenciliği mümkün mü ? Yoksa bir bilimkurgu dan mı ibaret ? EVET, mümkün. Ayrıca gerçekleşmesi de çok uzak yıllarda değil. Çünkü gelişmiş ülke ve zengin şirketler gözünü uzay madenciliğine dikmiş durumda. Bundan yola çıkarak söyleyebilirz ki 2-3 sene sonra bu emel gerçekleşmiş olabilir.

Uzay Madenciliğindeki Potansiyel Hedefler

AY : Tek uydumuz olan 384.000 KM ötede Apollo 17’den beri insanları gitmediği uydumuzdur. Bulundurduğu elementleri ise ; Helyum-3, altın, platin grubu metalleri, nadir toprak metalleri ve su bu elementlerin en önemlisi ise Helyum-3 nerdeyse toprağı elinize kaldırsanız bu element ortaya çıkıyor. “40 ton helyum 3 maddesi ile ABD’nin 1 yıllık enerji ihtiyacı çok rahat karşılanabiliyor.”

ASTREOİD KUŞAĞI : Mars ve Jüpiter’in yörüngeleri arasında kalan bu astreoidler hemen hemen tüm elementleri barındırıyorlar

JÜPİTER: Güneş Sistemi’nin en büyük gezegeni büyük ölçüde hidrojen ve helyumdan oluşmakta ve gaz devidir Ay ın 68.000 katı kadar Helyum-3 bulunduruyor.

Madenler Nasıl İşlenecek ?

Geliştirilen çeşitli çalışmalarda; Ay ve asteroitler den getirilen madenlerin Dünya yörüngesinde işletilmesi ya da Dünya’ya indirilerek yer çekimli ortamda madencilik metotları uygulanması planlanıyor.

Getirilmeyen madenlerin de uzayda ve uzay çalışmalarında, Astronot ve uzay araçlarının ihtiyacı doğrultusunda kullanılması planlanıyor.

Uzay madenciliği şirketi Deep Space Industries, dünyanın ilk özel asteroit görevine çıkmaya hazırlanıyor. Şirket yöneticisi Rick Tumlinson; en geç 2020 yılına kadar bir asteroide uzay aracı göndereceklerini ifade etti.

Altın gibi “Parlak” Bir Gelecek Vaadi

NASA’nın yakın zamanda asteroidlere insanlı uçuş düzenlemeden önce bir robot uzay gemisi gönderme planı bulunmakta. Hatta Ay’dan getirilen örnek bulunurken “madencilik” gibi planlarla “insanlığın kurtuluşuna” dair uydurma yönü ağırlıklı hedeflerden bahsediliyor.

Yaptığı her bilimsel çalışmayı kar güdüsüyle yapan burjuvazi “insanlığın ortak mirası” dediği uzay hedeflerinde zenginliğine zenginlik katma hedeflerini açıktan açığa söylemiş durumda. Ancak doğayı ve insanlığı fütursuzca sömürenler ve gelecekte yaşanılabilecek tehlikeli durumları göz ardı edenler; uzay madenciliği konusunda da asteroidlerin rotalarının ve yörüngelerinin değiştirilmesiyle Dünya ile çarpışma ihtimallerinin artacağından ve bir felakete sebep olma ihtimalinden hiç bahsetmiyor.

Yani diyebiliriz ki bu sistemin egemenlerinin uzaya dair “cennet” vaatleri de gerçeklikte bizler için en az bu sistem kadar “cehennem” olacaktır.

Uzay madenciliği hakkında kısa bir belgesel;

Neuralink nedir ?

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?

Google Haberlerde Bizi Takip Edin !

Hemen ücretsiz takip edin ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Google Haberler : https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMPznsQswiYPJAw?ceid=TR:tr&oc=3

Yazar Hakkında

Konu Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ?