İnsan vücudundaki en güçlü kas hangisidir ?
  1. Ana Sayfa
  2. Sağlık

İnsan vücudundaki en güçlü kas hangisidir ?

0

Kaslar tüm şekil ve boyutlarda gelir. Görevleri, ağırlık kaldırmak, bir uzvunu hareket ettirmek, kan pompalamak veya bir göz kapağına vurmak olsun, nesneleri hareket ettirmek için kuvvet uygulamaktır. Ama en güçlü kas hangisidir?

Gücü ölçmenin birkaç farklı yolu olduğu için kolay bir cevap yoktur. Bir kasın herhangi bir zamanda üretebileceği maksimum kuvvet miktarı olarak ölçülen mutlak güce sahip olabilirsiniz. Ayrıca, tekrar tekrar kuvvet üretme yeteneği olan dinamik bir gücünüz var. Sonra, çok hızlı bir şekilde güç üretme yeteneği olan patlayıcı güç vardır. Ve zaman içinde yorgunluğa dayanma ve güç üretme yeteneği olan kuvvet dayanıklılığını da unutmayalım.

Gücü neye göre ölçeceğimizi bilemediğimizden dolayı bu sorunun tek bir tanımı yoktur. Bu nedenle sizlere aşağıda çeşitli güç tanımlarına göre en güçlü olarak kabul edilen kaslar listelenmiştir.

Kalp

İnsan vücudunda en çok çalışan kas kalp kasıdır. Her kalp atışında 71 gram kan pompalar. Kalp, bir insanın hayatında 3 milyardan fazla kez atma yeteneğine sahiptir.

Gözün dış kasları

Göz kasları, gözün pozisyonlarını yeniden ayarlamak için sürekli olarak hareket eder. Kaş hareket halindeyken, dış kaslar sabit bir fiksasyon noktası sağlamak için gözün pozisyonunu sürekli olarak ayarlar. Ancak gözün dış kasları yorgunluğa maruz kalır. Bir saat kitap okurken gözler yaklaşık 10.000 koordineli hareket yapar.

Gluteus Maximus Gluteus

Maximus insan vücudundaki en büyük kastır. Vücudun gövdesini dik bir duruşta tutma görevine sahip olduğu için büyük ve güçlüdür. Merdivenleri çıkmaya yardımcı olan başlıca anti-yerçekimi kasıdır. Bu kasın zedelenmesi diğer kaslara göre biraz daha sakıncalıdır.

Masseter

Ağırlığına göre en güçlü kas masseterdir. Çenenin tüm kasları birlikte çalıştığında, kesici dişlerde 25 kilogram veya azı dişlerinde 90.7 kilogram kadar bir kuvvetle dişleri kapatabilir.

Rahim Kasları

Rahim kasları, pelvik bölgede bulunur. Kasları, bebeği doğum kanalından itmek için kasıldığı için güçlü kabul edilir. Hipofiz bezi, kasılmaları uyaran oksitosin hormonunu salgılar.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?

Google Haberlerde Bizi Takip Edin !

Hemen ücretsiz takip edin ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Google Haberler : https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMPznsQswiYPJAw?ceid=TR:tr&oc=3

Yazar Hakkında

Konu Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ?